Bolette ga ikke opp tanken om kapell, engasjerte arkitekt Harald Sundby, og i 1901 startet byggearbeidene. Kapellet stod ferdig i 1903 og klokkene i tårnet bærer navnene Bolette og Petter Olsen. Inne i sakristiet henger det malerier av de begge, malt av Oscar Wergeland.
Bolette hadde stor omsorg for mennesker i nød og engasjerte seg i saniteten. Hun var gavmild og gjestfri og sørget også for at barna i Hvitsten fikk egen skole. Den ble offisielt åpnet på hennes 90-årsdag, med skolekjøkken, bibliotek og gymsal. Hun sørget for et legat for innkjøp av mat til skolekjøkkenet, slik at de på lørdager kunne lage mat og servere til de gamle og fattige.
Borghild
Borghild Røed Lærum (1877-1959) var en norsk kunstnerinne. I tillegg til å male i naturalistisk og nyromantisk stil var hun blant de første i Norge som tok opp kubistiske ideer i malerier. Hun tilhørte samme generasjon som Matisse-elevene.
Borghild ble født i Hvitsten som datter av seilskuteskipper og reder Lars Olsen Røed og Anna Olsen. I sin ungdom drømte Borghild, utradisjonelt, om å bli jekteskipper. Hun fattet også tidlig interesse for tegning, noe som ble støttet av hennes mor som også var dyktig til dette. Borghild var elev av den kjente norske malerinnen Harriet Backer.
Da moren døde dro Borghild sammen med sin far og søster i 1894 til Newcastle. Her ble hennes interesse for tegning og maling enda større. Etter farens død opprettet barnas onkel, Fred. Olsen, et legat som gjorde det mulig for Borghild å stase videre på kunsten.
Borghild debuterte på Statens kunstutstilling i 1901 med ‘’Skovbildet’’ som var et lite naturalistisk bilde med friske farger. To år senere fikk hun i oppdrag av sin bestemor, Bolette Olsen, å lage altertavlen til Hvitsten Kapell.
Henriette
Henriette Olsen (1906-1998) var kjent kunstsamler, og ville som ung bli kunstmaler selv. Hun studerte ved Kunst og håndverksskolen og hos Per Krohg i Paris. Henriette Mustad giftet seg med redersønnen Thomas jr. Olsen og de fikk sønnene Thomas Fredrik (1929-) og Petter (1948-)
Sammen med mannen sin Thomas jr. eide de en av verdens største samlinger av Edvard Munchs kunst. Munch-samlingen bestod av 28 malerier, ni tegninger og raderinger og 23 litografier. Mest kjent var pastellversjonen av Skrik.
Henriette ble selv malt av Munch i tre versjoner. To av portrettene ble ferdigstilt og et forble en uferdig skisse. Det ene maleriet og skissen gikk inn i samlingen deres, og disse kan du se i Rammes underjordiske billedgalleri. Det siste ferdige portrettet beholdt Munch selv, men er nå i Nasjonalmuseets eie.
Knut
Knut Enger Olsen (1890-1912) er broren til skipsrederne Thomas Fredrik (1897-1969) og Rudolf Fredrik (1882-1951), samt resten av søskenflokken Fritz, Petter, Astrid og Annie. De syv barnas foreldre var Thomas Fredrik/ «Store Fred» og Sofie Enger.
Knut Olsen var onkelen til Petter her på Ramme. I Rammes underjordiske billedgalleri kan du se et portrett av Knut som ung gutt, malt av Christian Krohg. I tillegg har Oscar Wergeland foreviget Knut sammen med en kamerat i Hvitsten, ved den lokale bekken, Ørebæk. Der fisket de ørret i gamle dager.