Havlystparken er en eventyrlig hage og et makeløst parkanlegg, med beliggenhet og utsikt mot fjorden.

Her får du tre inn i en eventyrlig virkelighet, og du finner alt fra det norske til det eksotiske: Blomsterallé, urtehage, frukt- og rosenlunder, eng og arboret. Alt ivaretas av ansatte som arbeider hele året for å få frem det beste naturen har å by på, til alle årstider.

Parken inneholder også̊ skulpturer som spenner fra oldtiden, via mytologi og klassisk stil til vår egen tid. Her kan du oppleve verk fra kunstnere som Frans og Nico Widerberg, Peter Linde, Marian Heyerdahl og Per Ung.

Leie Havlystparken?

Havlystparken er velegnet for arrangementer, små og store selskap, foruten konserter og teaterforestillinger.

Like ved scenen ligger Korshaven og Paléhaven. Dette er en unik arena for selskaper og sammenkomster: Her er det tilrettelagt fasiliteter for større og mindre grupper for bespisning og underholdning. I Korshaven kan man sitte ved langbord i pærelunden (12 pers.) og småbord i rosenlunden (20 pers.) Innendørs, i Orangeriet, er det peis og langbord (14 pers.)

På terrassen i Paléhaven ovenfor er det plass til 200 personer ved runde bord. I Paléet er det langbord (14 pers.), peis, og alle fasiliteter. Paléet kan benyttes hele året. Dette er det stedet i parken der solen skinner lengst.

Praktisk

Havlystparken er åpen onsdag–søndag, 11–17.

Barn er hjertelig velkommen i Havlystparken i følge med voksen. Barnevogner kan parkeres ved entreen.

Det er dessverre ikke tillatt med hund i Havlystparken.

Fotografering til privat bruk er tillatt. Del gjerne på sosiale medier, bruk #rammegård #Havlystparken om du ønsker å dele bildet ditt med oss.

Det er mulig å gå i Havlystparken på egenhånd i åpningstiden, ved kjøp av Rammebillett.

Ferdsel i Havlystparken er på eget ansvar.

Opplevelser i Havlystparken

Fontene og roser i Havlyst.

OMVISNING

Sommer i Havlyst

Bli med på en vandring i et landskap utenom det vanlige. Her får du tre inn i en eventyrlig virkelighet, og våre formidlere forteller historiene du ikke oppdager på egen hånd.

Til sommer i Havlyst!
Mot Oraklet i Havlyst, med svaner.

OMVISNING

Havlyst med gartner

Hver torsdag kan du bli med gartner Odd på omvisning i vakre Havlystparken. Han kan hjelpe deg å få øye på planter du ellers ikke ville sett, og du kan lære litt om hva de heter og hvor de kommer fra.

Til Havlyst med gartner!
Korshaven i Havlyst.

NATUR

Havlyst på egenhånd

Ønsker du å utforske Havlystparken på egenhånd i ditt eget tempo, kan du selvfølgelig gjøre det.

Til Havlyst på egenhånd!