Ramme kro og restaurant

**

På Ramme kro og restaurant spiser du maten vi har dyrket rett utenfor døren. Hos oss er grønnsakene midt på tallerkenen, det er økologisk, kortreist og bærekraftig!

For reservasjon av bord, kontakt restaurant@ramme.no

Midt på gårdstunet ligger Ramme Kro og Restaurant, en sentral del av destinasjonen. Her serveres næringsrike og bærekraftige retter.

Åpningstider

Onsdag–lørdag 15 – 22:00 | Søndag 12:00 – 22:00

Vi anbefaler at du bestiller bord på forhånd. Send oss en forespørsel på restaurant@ramme.no.

Restauranten vår har Debio sølvsertifisering, dette betyr at minst 50 prosent av råvarene vi bruker er økologiske.

Meny

Menyene er basert på produkter fra Ramme og andre utvalgte lokale produsenter.

Du vil bli servert balanserte retter med sesongens grønnsaker, hvor kjøtt og fisk er en ingrediens og ikke en hovedsak.

Vi baserer oss på lokale mattradisjoner og det som er friskt, sunt og godt.

Våre spisesteder må oppfylle Debios sølvstandard for økologisk mat, noe som betyr at minst 50% av ingrediensene er økologiske.

 

MIDDAG
A la carte 15:00 – 21:30

 

Dagens suppe   175,-
Serveres med brød og smør

melk, selleri

Rødbetcarpaccio                185,-
Geitost, valnøtter, ruccola, endivesalat

valnøtter, melk 

Toast Skagen                         210,-
Ristet surdeigsbrød, dill, sitron

hvete, skalldyr, egg, sennep

***

Ovnsbakt torsk          375,-
Brunet smør med kapers, ristede mandler og friske urter, sellerirotpure, nykål, tomater og nypoteter fra Ramme

fisk, melk, mandler

Kalvecoulotte            395,-
Estragonsaus, pastinakk- og hvitløkspure, aspargesbønner, bakt løk og nypoteter fra Ramme

melk, selleri

Speltrisotto med grillede grønnsaker          295,-
Friske urter, tomat, ruccola og lagret ost

melk, spelt

***

Hvit sjokolademousse                165,-
Rabarbra og mandler

melk, mandel

Sitronterte                  170,-
Friske jordbær, bringebærsorbet, mascarponekrem

melk, havre, egg
***

 

Ramme kro og restaurant_Kokk og gartner, fra nettsidene til Ramme.**

Kort vei fra jord til bord

De fleste av råvarene du vil få servert, produseres her på gården. Ute på jordene og i veksthusene, året rundt, jobber vi med å gi kjærlighet til de økologiske råvarene som skal bli måltidet ditt.

Er det noe vi  ikke får produsert her, så er det kortreist. Vi benytter også fjorden og skogen som vårt spiskammer.

Les mer om gården her.

«En annen dyreserie blir til senere i 1911 på Ramme ved Hvitsten, da han selv er blitt eiendombesidder og holder husdyr, hest og hunder, snadrende ender og gjess og pretentiøse kalkuner, som spiller kritikerens rolle bake hans rygg mens han maler. Henrivende friske studier, fulle av sprudlende liv og sundt humør.

Jeg har atter været nede hos min ven Munch på hans smukke, lille gods nede ved Hvidsten. Det er en at de mest gudebenådede pletter, jeg har seet på denne Vorherres jord.»

– Jappe Nilssen i udatert brev til sin tante 1911.

Ramme kro og restaurant om kvelden, om høsten