Ramme på nett

Se hva internett avslører om Ramme! Her er tekster skrevet av både journalister og helt vanlige mennesker som har til felles at de har vært på besøk hos oss.

NTA BORT

Edvard Munch’s retreat – a secret hideaway to scream about

Financial Times: The artist’s Norwegian summerhouse has been reimagined for a new generation of visitors

Munch og en eventyrlig hage

Det er som å tre inn i en eventyraktig verden med skulpturer i hagen, lyden av springvann og et kulturlandskap hvor Edvard Munch vandret. Kanskje så han utover sjøen og prøvde å fange lyset.

Edvard Munchs lito-steiner i ny utstilling på Ramme

Munchs vitalistiske malerier i beslektet koloritt er en del av Ramme billedgalleri sin faste samling. I år presenteres i tillegg «EDV. MUNCH at Ramme featuring WORKS ON PAPER» der tre av Munchs egne lito-steiner troner midt i den nye utstillingen. Det trekker ikke akkurat ned opplevelsen.

Kulturdestinasjonen Ramme sett fra luften.**

Ramme Gård tar pusten fra deg

Du tror nesten ikke dine egne øyne: Bare en halv time med bil fra fergekaien i Moss finner du et konglomerat av flotte bygninger med gartnerier og et av landets mest eksklusive luksushoteller, en førsteklasses restaurant, en økologisk drevet bondegård full av norske truede husdyrraser, en hestestall med hestevogner fra hele verden, og et helt enestående og fantastisk hageanlegg. Pluss huset til Edvard Munch.

**

En historisk ramme

Rammes historie går langt tilbake i tid, men ble et rekreasjonssted for besøkende fra Kristiania når dampmaskinen gjorde at reisende kunne komme til Vestby og Hvitsten med tog og passasjerbåt fra Oslo. Flere kjente kunstnere besøkte og bosatte seg i Hvitsten om sommeren.

**

Arkitekturopprørets rammeverk

På Ramme har Enerhaugen tegnet tradisjonell arkitektur i moderne standard for Arkitekturopprørets gudfar Petter Olsen.