Ramme kro og restaurant

**

På Ramme kro og restaurant spiser du maten vi har dyrket rett utenfor døren. Hos oss er grønnsakene midt på tallerkenen, det er økologisk, kortreist og bærekraftig!

For reservasjon av bord, kontakt oss hello@ramme.no

Midt på gårdstunet ligger Ramme Kro og Restaurant, en sentral del av destinasjonen. Her serveres næringsrike og bærekraftige retter.

Åpningstider

Onsdag til lørdag, kl. 18-21:30 | Søndag stengt

Vi anbefaler at du bestiller bord på forhånd. Send oss en forespørsel på hello@ramme.no

 

OBS!

Fredag 18.10 holder restauranten stengt

Meny

Menyene er basert på produkter fra Ramme og andre utvalgte lokale produsenter.

Du vil bli servert balanserte retter med sesongens grønnsaker, hvor kjøtt og fisk er en ingrediens og ikke en hovedsak.

Vi baserer oss på lokale mattradisjoner og det som er friskt, sunt og godt.

MIDDAG
A la carte 18:00 – 21:30

 

 

 

Gyllen betesalat    225,-

Serveres med ruccola, rødbeter, fetaost, valnøtter, eple vinaigrette og balsamico glasur
Inneholder: laktose, nøtter

 

 

Gresskarsuppe      215,-
Serveres med chiliolje, bacon og frø
Inneholder:

 

***

 

Kjøttgryte fra Ramme med grønnsaker        325,-
Serveres med lam eller Mangalitsa fra Ramme, grønnkålchips og poteter fra Ramme
Inneholder:

 

 

Skrei            395,-

Serveres med selleripuré, sesongens stekte rotgrønnsaker,
hvitvinssmørsaus med ørretrogn og dillolje
Inneholder: fisk, selleri, laktose

 

Confit andelår       395,-
Serveres med gulrot- og ingefærpuré, purre, potetnudler og tyttebær sjy
Inneholder: laktose

***

 

 

Hvit- og mørk sjokoladeterte    185,-

Serveres med mascarponekrem og kandisert appelsinskall
Inneholder: laktose

Karamellisert eplegâteau                    165,-
Serveres med salte karamelliserte pekannøtter og engelsk vaniljesaus
Inneholder: laktose, gluten

 

Ramme kro og restaurant_Kokk og gartner, fra nettsidene til Ramme.**

Kort vei fra jord til bord

De fleste av råvarene du vil få servert, produseres her på gården. Ute på jordene og i veksthusene, året rundt, jobber vi med å gi kjærlighet til de økologiske råvarene som skal bli måltidet ditt.

Er det noe vi  ikke får produsert her, så er det kortreist. Vi benytter også fjorden og skogen som vårt spiskammer.

Les mer om gården her.

«En annen dyreserie blir til senere i 1911 på Ramme ved Hvitsten, da han selv er blitt eiendombesidder og holder husdyr, hest og hunder, snadrende ender og gjess og pretentiøse kalkuner, som spiller kritikerens rolle bake hans rygg mens han maler. Henrivende friske studier, fulle av sprudlende liv og sundt humør.

Jeg har atter været nede hos min ven Munch på hans smukke, lille gods nede ved Hvidsten. Det er en at de mest gudebenådede pletter, jeg har seet på denne Vorherres jord.»

– Jappe Nilssen i udatert brev til sin tante 1911.

Ramme kro og restaurant om kvelden, om høsten