Opplevelse

Vognparade

*

Velkommen til vognparade og vognremisse på Ramme. Det blir en reise tilbake i tid: opplev en samling av historiske hestevogner med et vidt spenn i alder og opprinnelsesland.

Fra 12 – 15 på Ramme.

Det vil bli mulighet for å bli med utvalgte vogner på en runde på Ramme etter vognparaden er ferdig.

I vår vognremisse har vi stilt ut klenodier og skatter som ikke har vært vist frem i Norge tidligere. Dette er nok den største og mest innholdsrike vognsamlingen vi har som er tilgjengelig for publikum.

Praktisk

Vognparaden ankommer Ramme ca 13:30 og det vil bli muligheter for å sitte på med hest og vogn etter vognparaden er ferdig.

Vogn- og sledesamlingen er åpen fra klokken 12 til 15:00

Omvisning i utstillingen gjennomføres hver hele time.

 

 

Vognsamlingen på Ramme

Her finner du vogner, sleder og bærestoler av ulik størrelse og til ulik bruk.

De er fra Russland, Nederland, Belgia, Italia, Spania, Portugal, Frankrike, England, USA, Sverige og Baltikum, og ble laget fra 1650 og frem til slutten av 1800-tallet.

 Eksempelvis finnes både en vogn – en Barouche – og en slede eid av den svenske adelsmannen, Axel von Fersen d.y. og brukt på Steninge slott i Sverige.

I samlingen er flere Engelske vogner, blant annet en Engelsk Byomnibus fra ca. 1900, med passasjerseter i to etasjer og med original påmalt reklame.

Av andre kan nevnes en Wells Fargo Concord Coach fra New Hamshire 1865, som det finnes til sammen 25 bevarte av opprinnelig 165 av igjen i dag. Denne vogna ble brukt som passasjervogn og postvogn over prærien.

Adieu, mon coeur est tout à vous

 

Fritt oversatt: Farvel, mitt hjerte er ditt.

Frankrikes dronning, Marie Antoinette, i en av siste hilsninger til Axel von Fersen, skrevet på en liten papirlapp.