Ramme billedgalleri

Velkommen inn i Ramme billedgalleri, et forunderlig, underjordisk galleri, to etasjer under jorden.

Ramme billedgalleri består av tre utstillingsrom, med hver sin utstilling, hver sin stemning.

I Rammerommet vises årets hovedutstilling.

Årets utstilling: EDV. MUNCH at Ramme featuring WORKS ON PAPER

I Ramme billedgalleri vil du kunne oppleve et helt nytt tillegg til utstillingen: Vi viser verk Edvard Munch lagde på papir i sin tid på Ramme. Dette inkluderer grafikk, tegning og akvarell.

Tegning og akvarell var medier som fulgte Munch fra han var liten gutt. Som ung voksen, da han bestemte seg for å bli kunstner, ble han for alvor interessert i oljemaleriet.

Mot slutten av 1800-tallet begynte han med grafikk som lot hans kreativitet ta enda nye retninger.

Utstillingen inkluderer kunst skapt i vitalismens ånd, det nære landskapet, portretter av venner, modeller og gir en liten forsmak på Auladekorasjonene.

Praktisk

Omvisninger: Søndager klokken 13.

8. oktober lukkes utstillingen i Aularommet, for omkuratering. De andre to utstillingsrommene holdes åpne.

Ramme Billedgalleri er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Tilgang til galleriet via hoveddør i 0.etg. Tilgang til utstillingsarealer via heis.

Vi har garderober med låsbare skap. Vi ber om at alle vesker, ryggsekker, paraplyer samt ytterjakker oppbevares i garderoben.

Edvard Munch, Forskerne:Alma Mater, 1914. Håndkolorert litografi. Foto Grev Wedel Plass Auksjoner
Edvard Munch, Hemmelighet, 1913. Radering. Foto Blomqvist Kunsthandel

Museumsrommet

I dette rommet vil du oppleve norske kunstnere fra 1800- og 1900-tallet, som levde og skapte kunst i vårt nærområde. Du vil se verk av Christian Krohg, Theodor Kittelsen, Carl Dørnberger og Hans Gude.

Aularommet

I dette rommet vises hovedsakelig malerier, av Edvard Munch. Du vil også se verk av Oda Krohg, Paul Fischer, Fritz Thaulow, Oscar Wergeland og Christian Krohg.

Aularommet er også åsted for Aulaseriene på Ramme, en serie klassiske konserter som spilles i Aularommet i Oslo og her hos oss.

Høstens konserter i Aularommet

Opus13 med kvartetter av Schubert og Shaw

— To av kvartettlitteraturens mesterverker med prisvinnende ensemble. 23. september klokken 15. Les mer her.

KORK Kammer med Ernst Simon Glaser & venner

Fra Mahler og inn i fremtiden: Suksessen fra fjoråret gjentas når Aulaseriene igjen er vertskap for gjestespill fra Kringkastingsorkesteret. Lørdag 28. oktober klokken 15. Les mer her.

NATUR

I Edvard Munchs fotspor

Hvorfor ikke ta en fortryllende skogstur med svaberg og bølger (og Edvard Munch) etter galleribesøket? Vandre gjennom landskapet i Edvard Munchs fotspor, se med hans øyne og oppdage motivene for flere av hans mest kjente verker?