Velkommen inn i Ramme billedgalleri, et forunderlig, underjordisk galleri, to etasjer under jorden.

I billedgalleriet vil du oppleve norske kunstnere fra 1800- og 1900-tallet, som levde og skapte kunst i vårt nærområde. Disse kunstnere var også kjent i egen samtid, både i inn- og utland.

Kunst av Edvard Munch, Christian Krohg, Frits Thaulow, Hans Gude, Theodor Kittelsen, Oda Krohg, Carl Dørnberger, Paul Fischer og Oscar Wergeland vises.

Årets utstilling: EDV. MUNCH at Ramme featuring WORKS ON PAPER

I Ramme billedgalleri vil du kunne oppleve et helt nytt tillegg til utstillingen: Vi viser verk Edvard Munch lagde på papir i sin tid på Ramme. Dette inkluderer grafikk, tegning og akvarell.

Tegning og akvarell var medier som fulgte Munch fra han var liten gutt. Som ung voksen, da han bestemte seg for å bli kunstner, ble han for alvor interessert i oljemaleriet. Mot slutten av 1800-tallet begynte han med grafikk som lot hans kreativitet ta enda nye retninger.

Utstillingen inkluderer kunst skapt i vitalismens ånd, det nære landskapet, portretter av venner, modeller og gir en liten forsmak på Auladekorasjonene.

Praktisk

Ramme billedgalleri er åpent onsdag–søndag, 12–16

Omvisninger: Søndager, 13-13:45

Ramme Billedgalleri er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Tilgang til galleriet via hoveddør i 0.etg. Tilgang til utstillingsarealer via heis.

Vi har garderober med låsbare skap. Vi ber om at alle vesker, ryggsekker, paraplyer samt ytterjakker oppbevares i garderoben.

Ramme Billedgalleri tar ikke ansvar for skade eller tap av gjenstander som oppbevares i garderoben.