Eventyrlig musikk på Ramme

Opplev kunstmusikk i verdensklasse i en eventyrlig virkelighet.

*

Aulaseriene på Ramme

I samarbeid med kunstnerisk leder for Aulaseriene, Thormod Rønning Kvam, kan vi året gjennom, tilby kunstmusikk i verdensklasse! Om vinteren spilles konsertene i Aularommet i Ramme Billedgalleri, om sommeren kan du oppleve konsertene i vår vidunderlige hage.

*

Sesong 2024 — Lengsel

Velkommen til Aulaserienes fjerde sesong!

I 2024 feirer vi vår femte årssesong som arrangør av Kammermusikk i verdensklasse — et motto vi forvalter med ydmyk stolthet. Jubileet markeres med en av våre største milepæler til nå: etablering av en helt ny konsertsatsning i Universitetsaulaen i Bergen. Med dette lever Aulaseriene stadig tettere opp til sitt formål: Å bidra med et nasjonalt løft for kammermusikken.

Sesongtemaet for 2024 er Lengsel. Romantikk, begjær, savn — og kanskje især komplisert kjærlighet — har nær sagt alltid gitt opphav til stor kunst. Det intime kammerformatet gir uante muligheter for musikere og komponister til å komme tett på emosjonene… kanskje av og til også i bokstavelig betydning? Gjennom konsertåret 2024 har vi gjennom dette temaet for første gang med hovedvekt på wienerklassiske og romantiske komponister — ispedd musikk fra vår egen tid som kan skape kontrast til, og samtidig utfylle, de store følelsene fra 17- og 1800-tallet.

Høydepunktene blir mange. Særlig er vi stolte av å lansere et flerårig samarbeid med TrondheimSolistene, som i 2024 og 2025 blir vårt første residensensemble. Lanseringen av samarbeidet blir allerede 17. mars i Universitetets aula i Oslo, med gjestesolist Ragnhild Hemsing i programmet PEER GYNT. Ikke minst skal vi også markere at det er 100 år siden Arne Garborgs bortgang med en stor konsertforestilling viet Haugtussa — med legendariske Ola B. Johannessen som skuespiller og Eir Inderhaug til å synge Griegs toner. Her gjelder det å sikre seg billetter raskt!

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til mange store opplevelser gjennom hele 2024, både i Oslo, på kulturdestinasjonen Ramme og i vårt tredje, nye hjem: Bergen.

Thormod Rønning Kvam
Kunstnerisk leder

Hentet fra Aulaseriene.no

*
Deluxe rom, Ramme fjordhotell, fra nettsiden Ramme Fjordhotell.**

OVERNATTING

Bli hos oss etter konserten

Tilbring natten på vårt kunsthotell med historisk sus, og gjør opplevelsen komplett.