En eventyrlig dag med barna på Ramme

Det finnes knapt noe vakrere enn å slippe de små løs, og la de velge vei, oppdage og undre seg, alt mens vi voksne er rett ved og passer på.

Gjør dere klare for en eventyrlig virkelighet

Hos oss er det så mye å oppdage! Så kom tidlig, og sett av god tid. Se her for åpningstider, og her for billetter.

Det første som møter dere når dere kommer inn portene er lekeplassen vår, og det kan være et fint sted å begynne reisen, etter en kortere eller lengre biltur.

Mens barna koser seg med litt fysisk aktivitet kan jo dere voksne ta en titt på kartet vårt, og gjøre dere litt kjent med området, for eksempel?

Bli kjent med dyrene våre på gården

Hvem elsker ikke dyr? Ramme gård har mange dyr som det er morsomt å bli bedre kjent med. Vi har kalkuner, høner og haner, trønderkaniner, gammalnorske spælsauer, emuer, smålendsgjess, stokkender, hester, salamander, øyenstikkere, bier, påfugler, og mange ulike prydfugler og fisk.

Ramme kafé og gårdsbutikk

I vår koselige kafé og gårdsbutikk, som er som en oase, kan dere kose dere med vår hjemmelagde, økologiske eplejuice og kaffe, og sunne og søte saker.

Om dere går opp en etasje for kaféen, i Universalen, finner dere spill og tegnesaker, og det er lov å ta med seg godsakene fra kaféen opp dit. Der kan dere virkelig få et hyggelig lite avbrekk fra alle eventyrene!

Ramme kro og restaurant

Ønsker dere å spise en større lunsj, kan dere besøke drivhuset med det finurlige tårnet. Her serveres kortreiste måltider av sesongens grønnsaker, fangst eller kjøtt. Det bør bestilles bord på forhånd om dere vil sikre dere plass i restauranten.

Og er det fint vær er det perfekt å sitte utenfor, og da kan barna utforske mens dere voksne nyter roen som følger etter et godt måltid.

Etter mat og drikke er dere klare for Havlystparken. Når barna kommer inn der blir de stående og måpe. Det blir dere også.

Havlystparken er like fortryllende for barn

Det er så vakkert å se hvordan barna oppdager og setter pris på alt som vokser.

Og i tillegg til at Havlystparken, med sine planter og blomster, stier og labyrinter, fontener og små bekker, er noe helt utenom det vanlige, er det også spennende skulpturer der, og et ikke helt ukjent Orakel (fra NRKs julekalender Snøfall).

Vi har en andefamilie som svømmer og vandrer rundt også, og av og til er det svaner på besøk.

Husk bare: Det er kronglete å komme seg frem med barnevogn i Havlyst, så vi ber dere om å sette den fra dere ved inngangen. Vi har et par bæremeiser til utlån i gårdsbutikken, men om du har din egen er det absolutt best om du tar den med.

Se, men ikke røre, og gå forsiktig!

Følg barna dine tett i Havlystparken. De får jo raskt en helt naturlig trang til å løpe rundt og utforske, men akkurat i denne haven ber vi om at dere går sammen. Det er best å gå forsiktig rundt, og ikke plukke på blomster eller planter. Her fins svært giftige, eksotiske planter også, så det er en av grunnene til det.

Skogstur med svaberg og bølger (og Edvard Munch)

Til venstre for hovedporten begynner kulturstien vi har anlagt, som går gjennom skogen, parallelt med Rammeveien, ned til Nedre Ramme og stranden.

Her vil dere kunne se Edvard Munchs villa og skulpturen Solveig med Eplet. Men også vasse litt i vannet, plukke skjell eller klatre på svaberg. Det er også mulig å utforske skogen bak.

Billedgalleriet med originale verker av kjente kunstnere.

To etasjer under jorden ligger vårt helt spesielle billedgalleri hvor vi i år viser skiftende utstillinger.

Det er kanskje litt ekstra spennende å komme inn når man er liten, for rommene er ganske mørke, og bildene lyser opp fra veggen. Det vakre med å gå på galleri med barna er jo at man stopper opp og undrer seg: Hva ser vi på? Hva slags historie forteller bildet? Hva kan vel dette bety?

Som dere sikkert har skjønt, hadde det kanskje vært lurt å sette av to dager hos oss, om man ønsker å rekke alt. Eller bare komme tilbake igjen. Hva dere enn gjør:

Vi ønsker dere en eventyrlig dag hos oss!