Musikk

Etterspill med Gjermund Larsen Trio

— Et unikt, melankolsk og brilliant møte med norsk folkemusikk.

Endelig skal vi få oppleve fantastiske Gjermund Larsen Trio på våre populære Etterspill i de tidlige kveldstimene i Havlystparken. Trioen representerer noe av det aller fremste norsk folkemusikk har å by på — i et helt unikt, energisk, melankolsk og brilliant uttrykk ulikt noe annet du har hørt. Det blir nyskrevet musikk fra trioens nye album Tøyen Sessions som utgis i oktober. Kjære publikum: hjertelig velkommen til sommerens første Etterspill!

Vår nye direktebuss t/r Oslo—Ramme kan bestilles her. Alle konsertbilletter inkluderer tilgang til Havlystparken én time i forkant av konserten. Konsertens varighet er ca 1 time og 15 minutter og er uten pause.

Gjermund Larsen, fele
Sondre Meisfjord, kontrabass
Andreas Utnem, piano

Mer om programmet

Seks år etter forrige utgivelse kommer endelig Gjermund Larsen Trio med sin etterlengtede oppfølger, Tøyen Sessions. Albumet ble påtenkt allerede i 2019, men ble først innspilt i sin helhet i Tøyen kirke i januar 2023. Denne har vært trioens øvingslokale siden oppstarten i 2005, så på denne utgivelsen er musikken definitivt på hjemmebane.

Gjermund Larsen er uten tvil en av Norges mest kjente og kjære folkemusikere, som med sitt lekne og følelsesladede felespill har fanget et bredt publikum som strekker seg utover det tradisjonelle folkemusikkpublikummet. Trioen, som også består av pianist Andreas Utnem og bassist Sondre Meisfjord, har siden sin første utgivelse i 2008 høstet lovord, jubel og en rekke priser, herunder både Spellemannpris (2008), German Phonographic Critics Award (2015) og TONOs komponistpris (2016).

— Tøyen Sessions tar deg med på en reise gjennom både dagen og året med sin begynnende Morgenslått, via April, Sankthansvals, til Kveldsvals, og er vakkert og utsøkt spilt av trioen som igjen viser sin unike evne til samspill, dynamikk og lekenhet.

Gjermund Larsens komposisjoner er varme og følelsesladede, og gir et innblikk i tiden Gjermund har vært gjennom de siste årene, som den oppstemte April som ble skrevet da lockdown i 2020 var ferdig og hans fire barn endelig kunne returnere til skole og barnehage. På albumet finner du også Vintermarsj, et bestillingsverk til Vinterfestspill i Bergstaden, som er tiltenkt spilt hvert år under festivalen.

Lytt og la deg bergta av Gjermund Larsen Trios særegne klang og komposisjoner når dette albumet endelig utgis i oktober 2023.

Velkommen til en eventyrlig opplevelse i Havlystparken!

Foto: Agnete Brun

Praktisk

Søndag 9. juli klokken 18 i Havlystparken.

Vår nye direktebuss t/r Oslo—Ramme kan bestilles her.

Alle konsertbilletter inkluderer tilgang til Havlystparken én time i forkant av konserten.

Konsertens varighet er ca 1 time og 15 minutter og er uten pause.