Musikk

Etterspill med Håkon Kornstad Trio

— En himmelsk krysning mellom jazz, klassisk, opera og visesang.

Etter sin makeløse konsert i Rammes underjordiske billedgalleri en sen lørdagskveld i vinter, var vi ikke i tvil: denne musikken bare måtte vi få oppleve på nytt i sommer, omgitt av Havlystparkens magi!

«Banebrytende skjønnhet. Hudløst, imponerende og himmelsk vakkert,» skriver Maren Ørstavik om Håkon Kornstad Trio i Aftenposten. Da saksofonisten Håkon Kornstad feide inn i musikklivet for tyve år siden, var det ingen som kunne forestille seg at han et drøyt tiår senere skulle vise seg å dra enda et ess opp av ermet: en klassisk tenorstemme av de helt sjeldne. I dag er han fast inventar på internasjonale jazzscener og et høyt elsket navn her hjemme.

Med ingen ringere enn Frode Haltli og Mats Eilertsen som medmusikere, leverer Håkon Kornstads ensemble en helt unik trioopplevelse — i en krysning mellom jazz, klassisk, opera og prøyseninspirert visesang. Vi er svært stolte over å få disse på plakaten til årets Etterspill i Havlystparken: sikre deg billett nå!

Håkon Kornstad, vokal & saksofon
Frode Haltli, akkordeon
Mats Eilertsen, kontrabass

Mer om programmet

Det er ikke veldig mange her i verden som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og om mulig enda færre som kan slippe unna med det. Men Håkon Kornstad skøyter på tynn is med den aller største selvfølgelighet. Som saksofonist er han et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med. Som sanger er han en lyrisk tenor som veksler mellom italiensk operabravur og vakker, nordisk tilbakeholdenhet.

I Håkon Kornstad Trio kommer han sammen med bunnsolide Mats Eilertsen og avantgarde-spellemann Frode Haltli. En jazztrio med trekkspill, saksofon og bass, som fortsetter der Kornstads kritikerroste Tenor Battle-album fra 2015 slapp. I november 2018 kom oppfølgeren Im Treibhaus [I drivhuset], og Kornstads unike operajazz-prosjekt har så absolutt modnet:

«En musikalsk verdenssensasjon» — Dagens Næringsliv

«Coleman Hawkins ville ha nikka anerkjennande til arrangementet på Verdis «Di tu se fedele», og beint fram magisk er tittelkuttet «Im Treibhaus» — Dag & Tid

«Gripende vakkert» — Dagsavisen

Med frilynt, varm og vakker traktering av romantiske arier og sanger, ispedd improvisasjon og musikalsk reiselyst, lover vi en konsert som passer såvel for klassisk- og operaelskeren som for jazzelskeren, eller for dem som ikke trodde de likte noen av delene.

Vi lover også lyder du ikke har hørt fra henholdsvis saxofon, bass eller akkordion før. Og mest av alt — vakre melodier som du kan plystre på veien hjem.

Velkommen til en eventyrlig opplevelse i Havlystparken!

Foto: Erik Burås

Praktisk

Søndag 23. juli klokken 18 i Havlystparken.

Vår nye direktebuss t/r Oslo—Ramme kan bestilles her (bør forhåndsbestilles innen onsdag samme uke for å sikre plass).

Alle konsertbilletter inkluderer tilgang til Havlystparken én time i forkant av konserten.

Konsertens varighet er ca 1 time og 10 minutter og er uten pause.