Natur

Etterspill med Solveig Slettahjell Quartet

— Kammerjazz med skandinaviske favorittsanger.

Sommerens Etterspill-serie avsluttes med en av vår tids skinnende stjernestemmer på jazzhimmelen: Solveig Slettahjell. Med hennes kvartett får vi oppleve et unikt sammensatt program med fokus på våre skandinaviske sangskatter. Og kvartetten består ikke av hvem som helst: Liv Andrea Hauge sitter ved flygelet, Magne Thormodsæter trakterer sin kontrabass og vi får et gledelig gjensyn med slagverker Pål Hausken, som flere ganger har gjestet oss tidligere sammen med Music for a While. Hjertelig velkommen til kveldskonsert i den eventyrlige Havlystparken!

Vår nye direktebuss t/r Oslo—Ramme kan bestilles her (bør forhåndsbestilles innen onsdag samme uke for å sikre plass). Alle konsertbilletter inkluderer tilgang til Havlystparken én time i forkant av konserten. Konsertens varighet er ca 1 time og 10 minutter og er uten pause.

Solveig Slettahjell, vokal
Liv Andrea Hauge, piano
Magne Thormodsæter, kontrabass
Pål Hausken, slagverk

Mer om programmet

Slettahjell har lenge gått med en idé om å lage et kvartettalbum basert på sine favoritter fra den skandinaviske sangbok og har samlet låter til dette prosjektet gjennom flere år. Som alltid har hun glede av å sette sammen materiale som ikke åpenbart hører sammen før det samles i hennes gjenkjennelige utøvende grep.

I denne eklektiske samlingen finner vi bl.a. Edvard Griegs Ved Rondane, Eva Dahlgrens Guldlock, Alf Prøysens Trassvisa hennes Tora, låter av Lars Lillo-Stenberg, Allan Edwall, Orup og Anne Grethe Preus, ispedd nyskrevet materiale av Slettahjell selv og Andreas Ulvo.

Sammen med sin kvartett bestående av noen av vår tids største, norske jazzmusikere, har hun gått løs på disse låtene med samme kjærlighet og uærbødighet som preger jazzens håndtering av The American Songbook. Det hele har blitt til en slags skandinavisk kammerjazz inspirert av mange som har gått foran: Zetterlund, Johansson, Brockstedt, Rosseland — med Slettahjell og kvartettens tydelige eierskap og egensignatur som bærende element.

Velkommen til en eventyrlig opplevelse i Havlystparken!

Praktisk

Søndag 30. juli klokken 18 i Havlystparken.

Vår nye direktebuss t/r Oslo—Ramme kan bestilles her (bør forhåndsbestilles innen onsdag samme uke for å sikre plass).

Alle konsertbilletter inkluderer tilgang til Havlystparken én time i forkant av konserten.

Konsertens varighet er ca 1 time og 10 minutter og er uten pause.