Marked

Hagedag på Ramme 8. juni

Hagedag på Ramme. Plantemarked
Hotell og drivhus

Lørdag 8. juni kommer en rekke lidenskapelige plantemennesker med et særegent utvalg vekster og utstyr for hage og hus. Det blir plantesalg, spennende samtaler og gartnere klare til å svare spørsmål i Havlystparken. Mer informasjon kommer.

PLANTEMARKED FRA 11–17

Vår tidligere hovedgartner og levende plantelegende Tommy Ahnby og Gullmarsfjordens Planteskole kommer med mange spennende vekster.

Birøkter Ragnar Joakim Nese kommer med honning.

Stig Hagemo fra Hagemo Planter kommer med Pelargonium og Fuchsia samt andre spennende godbiter.

Åse Sekkelsten og Roar Hunnes fra Krukkegården kommer med vakre krukker og diverse stauder.

Martin Kvæstad fra Melby gartneri kommer med et utvalg grønne og eksotiske planter, og sommerblomster.

Su casa kaffe og Glenne kompost har med seg økologisk Bokashi, kompoststarter og utstyr.

Tove fra Åkerblomsten kommer med snittblomster og tulipaner.

Den norske Rhododendronforening øst kommer med Rhododendron.

de Haes Gartneri kommer med tomatplanter, urter og grønnsaksplanter.

Listen over utstillere oppdateres fortløpende og mer informasjon kommer..

GARTNERPRAT PÅ HOVEDSCENEN MED HAVLYSTPARKENS HOVEDGARTNER, SANNA SOLLERMAN KL. 12:00 OG 14:00

Praktisk info

FRI ENTREE

PLANTESALG 11 – 17

På denne dagen er det ingen inngangsbillett til Ramme. Hvis du ønsker å besøke den eventyrlige Havlystparken kan du bestille billett her.

HAVLYSTPARKEN 295,-

Aktiviteter

Tomat

MINIKURS

Hvordan lykkes med tomatplanten din

Velkommen til minikurs i dyrking og stell av tomatplanter lørdag 8. juni klokken 13:00 – 13:45 med vår grønnsaksgartner i veksthuset på Ramme.

Finn billetter
Havlystparken

OPPLEVELSE

Vandring i Havlystparken

Under hagedagen er den eventyrlige Havlystparken full av overraskelser. Havlystparken er åpen fra 11:00 – 17:00.

Finn billetter
Hagedager

MARKED

Plantemarked

Plantemarkedet åpner 11:00 og stenger 17:00.

Klokken 12:00 og 14:00 kan du møte Havlystparkens hovedgartner, Sanna, på hovedscenen og det blir mulighet for Q & A.

Listen over utstillere oppdateres jevnlig.

FRI ENTREE

Hvem kommer

Åkerblomsten

Åkerblomsten

Åkerblomsten  i Hobøl (15 -20  min med bil fra Ramme) dyrker økologiske snittblomster under åpen himmel. De selger snittblomster  og buketter rett fra gården mai – oktober, og  har selvplukk fra juli – oktober. Åkerblomsten gjør også blomsterarbeider til bryllup, event og fest. I mai selger de egendyrkede plugg og potter med utvalgte snittblomster og stauder i sin gårdsbutikk på tunet. Når hun kommer til Ramme vil Tove Austad, eier og driver av Åkerblomsten, ha med seg georgineplanter og et utvalg andre sorter. Hun forteller gladelig om hvordan du skal dyrke for å ha snittblomster å høste fra mai til oktober.

Les mer
Melby gartneri

Melby gartneri

Martin, overtatt familiegartneri som i hovedsak produserte sommerblomster. Lager nå unike og råflotte grønne planter som vi selger på Internett og i butikk. Dette er i tillegg til sommerblomster som vi er kjente for i nærområdet. Prøver å omstille bedriften til mere grønn drift og tilpasse den til ny hverdag med helårsdrift og betingelser som forandrer seg hvert år.

Til ramme har vi med sommerblomster og et utvalg grønne og eksotiske planter, noen vanlige og noen spesielle.

Les mer

Glenne Kompost

For oss som jobber i Glenne Kompost er helsa til jorda det aller viktigste. Siden vi kan mye om organisk landbruk og fermentering ønsker vi å bruke denne kunnskapen til å lage superbra kompost som regenererer jorda og bidrar til mindre klimaavtrykk

Les mer

Hagemo planter

Hagemo planter gård og gartneri er et lite familiedrevet bruk i Sør-Odal. Vi har fokus på egenproduserte planter i gartneriet, og blant annet et mangfold av ulike potetsorter i gårdsdrifta. Våre salgskanaler for plantene er egen gartneributikk, messer, markeder og hagelag. Og selvfølgelig også REKO-ringen når det gjelder våre poteter og usprøyta grønnsaker. Vårt gartneri er kanskje mest kjent for vår store samling av Pelargonium og Fuchsia. Hvilke vi har flere hundre ulike sorter av hver.

 

Til «Hagedager på Ramme» kommer vi i første rekke med småplanter av Fuchsia og Pelargonium, samt andre spennende godbiter fra vår gartneriproduksjon.

Les mer
Rhododendron foreningen

Rhodo Øst

Den norske Rhododendronforening avd. Øst (Rhodo Øst i dagligtale) har gjennom mange år vært en trygg havn for alle som er interessert i Rhododendron og andre surjordsvekster.

Det er slett ikke så vanskelig å lykkes med Rhododendron som mange vil ha det til – selv ikke på Østlandet! Vi kan lære deg knepene du trenger for å lykkes.

Vi gleder oss til å stille på plantemarkedet på Ramme. Vi stiller med et ekstra bredt utvalg av flotte og uvanlige surjordsvekster; vintergrønne Rhododendron, Azaleaer, Hydrangea og masse annet spennende.

Vi i Rhodo Øst kan også bidra med gode faglige råd og tips på kjøpet. De fleste plantene vi har for salg har vi spesialimportert, men vi har også noe egenproduserte, fine planter. Vi sees på plantemarkedet!

Les mer

Honning Ragnar Joakim Nese

Jeg er sertifisert birøkter som driver med ca 70 bikuber sammen med familien min.

Biene våre samler honning fra forskjellige bigårder i kulturlandskapet i Ås, skogen i Vestby/Hvitsten og lyngheier i furuskogen i Fjella i Indre Østfold.  Gjennom sesongen høster vi sommerhonning i juli med størst innslag fra bringebær sammen med selje, løvetann og andre tidlige blomster, blomsterhonning i august og september fra kulturlandskapet i Ås.

de Haes Gartneri

Vi er begge (Birgitte og Arvid) utdannet økologisk agronomer fra Sogn jord -og hagebruksskule ved Sognefjorden, og Arvid har i tillegg gartnerutdannelse fra Gjennestad gartnerskole.

De Haes Gartneri er et heløkologisk gartneri på Hadeland. Vi produserer selv alt vi selger, et stort utvalg grønnsaksplanter, urter og blomster, til privat og næring.

Vi holder kurs i kjøkkenhagedrift og bygger/etablerer kjøkkenhager.

Å drive økologisk, på en natur- og miljøvennlig måte, har fra begynnelsen av vært en forutsetning for oss. Det har til tider stått i konflikt med å få et levebrød fra bedriften vår, men i 2008 var sertifiseringen på økologisk drift på plass.

Vi kommer til å ha med store tomatplanter, urter og grønnsaksplanter.

Les mer

Krukkegården

Vi liker å tro at vi har landets beste utvalg i hagekrukker. I tillegg har vi et ganske stort utvalg av planter, hagetilbehør og gaver til deg og dine.

Les mer