Musikk

En helg i sakte tempo, ute i naturen, med pianokonsert av Andreas Ihlebæk.

Promobilde Ro og sjelefred

6. – 7. juli
Velkommen til et helhetlig opphold rundt det nye konsertkonseptet «Ro» til den Spellemann-nominerte og internasjonalt kritikerroste pianisten Andreas Ihlebæk. I Havlyst-teatret ruller vi frem Bechstein-flygelet og lar Ihlebæk skape et godt rom hvor vi kan samles for å finne ro i musikken hans. Utendørs konsert midtsommer, i et eventyr av en have, – ja det bare må oppleves!

«Andreas Ihlebæk er en av de mest dynamiske og grensesprengende komponistene i moderne klassisk musikk». -Apple Music, USA

Denne helgen handler om å komme sammen og sette ned tempoet. Vi starter allerede på formiddagen med øvelser i tilstedeværelse på gresset, sammen med Rammes egen formidler Camilla Augusta. Gjennom sin undervisningserfaring fra meditasjon, yoga og pust, kan hun lede deg til full avspenning, og la deg oppdage sansene dine på nytt. Hun legger også til rette for egen kontemplasjon i naturskjønne omgivelser, samt inspirasjon innendørs i villa Munch.

«Camilla Augusta har en unik tilstedeværelse i formidlingen sin. Som balsam for sjelen». -tilbakemelding Yogakonsert Son kulturkirke

Veien til ro kan også forløses gjennom humor og latter. På søndag formiddag fortsetter vi med et humoristisk foredrag: «Jakten på (litt) lavere skuldre – og mer tid til det som betyr noe». Kjennes det ut som du løper og løper, men aldri kommer helt fram? Merete Gamst tar oss med på en personlig og inspirerende reise i jakten på lavere skuldre. Selv om Merete bruker mye humor, er det en seriøs undertone. Stadig flere stresser seg syke og sykefraværet er på et rekordhøyt nivå. Her vil hun dele sine beste (og verste) grep i søken etter hvilepuls og mer tid til det man brenner for.

«Utrolig morsomt foredrag! Elsker måten hun balanserer humor og gjenkjennbare observasjoner fra hverdagen!». – tilbakemelding etter foredrag på Kragerø Resort.

For å oppleve den ultimate roen før fellesferien kicker inn, kan du oppgradere til middag og overnatting ved Ramme Fjordhotell.

 

Praktisk

Lørdag 6. juli:
Programmet begynner kl 12.00 og avsluttes  med Ro -konsert med Andreas Ihlebæk i Havlystparken kl. 18:00

Lunsj er inkludert

Søndag 7. juli
07:30 – 08:00 «Wake up session»

Frokost på hotellet

10.30 foredrag av Merete Gamst «Jakten på (litt) lavere skuldre – og mer tid til det som betyr noe»
12:00 Felles avslutning

Pris for hele helgens program: kr 1575,-

Kun Ro konsert kl 18.00 kr 450,-

Om Andreas Ihlebæk

Andreas Ihlebæk er en norsk komponist og pianist, signert på det klassiske plateselskapet Naxos Music. Musikken har vakt stor oppsikt verden rundt. Debut-albumet ble av tyske STERN beskrevet som «Et banebrytende mesterverk». JazzThing Magazine i Tyskland skrev: «Ihlebæk skaper selve motgiften mot stress og mas». Musikken hans streames av millioner verden rundt og figurerer kontinuerlig på Spotify og Apple sine lister over de beste nye klassiske utgivelsene i verden. Mange nordmenn har de siste årene funnet ro i musikken hans gjennom blant annet albumet Northern Lullabies. I 2021 avsluttet han NRKs Spellemannsending ved å fremføre stykket Hymn fra nevnte album, alene ved flygelet fra toppen av det nye Nasjonalmuseet. Denne vinteren/våren har han trukket fulle hus med sitt konsertkonsept RO.

Om Camilla Augusta Søhoel

Camilla Augusta er utdannet skuespiller og sanger. Etter mange år på både scenen og i flere tv-og filmroller, tok hun videreutdannelse i yoga under et lengre opphold i Costa Rica. Nå er hun ansvarlig formidler på Ramme og har et brennende engasjement for å bruke naturen som veien til god helse og indre ro.

Om Merete Gamst

Merete er utdannet journalist og jobbet lenge som reporter for VGTV i Hollywood. Nå er hun mest kjent som Positivista som med sitt ærlige skråblikk på hverdagslivet skaper glede, engasjement og debatt. Merete ble nominert til VIXEN for «Årets sterke mening» (2023)