Kurs

Tegne- og malehelg med Kaja Norum

**

Velkommen til sommerens kunsteventyr i eventyrlige rammer, helgen 1.–2. juni. Bli med på en reise tilbake i kunsthistorien, både gjennom maleteknikken og motivvalg i Havlystparken!

Ramme inviterer til en inspirerende kunsthelg hvor du får stå midt i Rammes vakreste motiv og male etter klassiske håndverksteknikker.

Ta med deg feltstaffeliet ut i Havlystparken med billedkunstner og tidligere Nerdrum-elev Kaja Norum.

Det blir undervisning av Kaja både lørdag og søndag, med felles måltider og omvisning med en av våre dyktige formidlere i Villa Munch.

Kurset er for malere på alle nivåer, der et ønske om å lære er det viktigste. Deltakerne vil få en innledning i hensikten med å benytte en «redusert farvepalett» eller Apelles-palett/Zorn-palett, og bli forklart hvordan man bruker den i praksis. Vi maler et felles motiv i Havlystparken og hver enkelt vil bli veiledet underveis. I løpet av kurset vil deltakerne få en innføring i hvordan man lager grunning til lerret ala Nerdrum og hvordan man strekker lerretet selv. Alle vil få tildelt hvert sitt ferdig preparerte lerret av Kaja med Nerdrum-grunning som benyttes denne helgen.

På søndag vil det også undervises i portrett-tegning på slutten av dagen. Alle deltakerne vil få med seg bildene hjem, samt noen skriftlige tisp og råd fra Kaja, som det kan være kjekt å repetere for videre arbeid. Skulle vi være uheldige med været denne helgen, blir det en reserveløsning med maling innendørs

På Ramme har billedkunstnere som Edvard Munch, Christian og Oda Krohg, samt Theodor Kittelsen også arbeidet. Naturen og lyset er en utømmelig inspirasjonskilde den dag i dag.

Praktisk

Tid: 1.–2. juni

Lørdag

Kl. 10:00 – 18:00.

Kl. 19:00 Felles middag for de som ønsker.

Søndag

Kl. 10:00 – 16:00

Sted: Ramme

Kr 3000,- Ta med en venn og få 15% rabatt. Kr 2550,- per person.

Tillegg som betales ved ankomst:

Kunstmateriell kr 1021,- (inkl. blindrammer og lerret ferdig grunnet a la Nerdrum, ark, oljemaling, palett og palettkopp)

Lunsj begge dager kr. 790,- 

Totalt: 4811,-

Begrensede antall plasser

Program

Lørdag 1. juni

09:30 Anbefalt ankomst.

10:00 Vi møtes på Festplassen ved hotellet. Vi blir kjent – med Ramme og hverandre. Rammes økologiske eplejuice serveres.

10:30 Vi henter staffelier og utstyr.

11:00 Oppstart i Havlystparken.

14:00 Piknik-lunsj.

15:00 Vi maler videre i Havlystparken.

17:00 Vi lager grunning til lerret ala Nerdrum.

18:00 Felles undervisning avsluttes.

19:00 Festmiddag i Energihuset for de som vil. Mulighet for kveldsbad på lokale strender.

Søndag 2. juni

Mulighet for morgenbad på lokale strender.

09.:50 Vi møtes utenfor hotellresepsjonen.

10:00 Vi fortsetter i Havlystparken.

13.00 Lunsj hos Munch. Ekskursjon til Nedre Ramme. Omvisning.

14.00 Portrett-tegning i Munchs villa.

16:00 Avslutning.

 

Kaja Norum (f.1989) er en norsk, figurativ maler. Hun startet sine studier hos den anerkjente klassiske maleren Odd Nerdrum i 2009, og gikk i lære hos ham i både Norge og Paris frem til 1012.

Kaja ønsker å skape bilder med en tidløs, arketypisk kvalitet. Det klassiske håndverket er utgangspunktet, og hun benytter seg av historiske teknikker, særlig fra renessansen og barokken. Arbeidene består i oljemalerier og tegninger. Motivene er utelukkende mennesker i form av portretter, selvportretter og komposisjoner med det menneskelige følelsesliv som inspirasjon og med mytologiske referanser. (Hentet fra Galleri Soon).

Dette passer utmerket på Ramme i Havlystparken med sine barokke elementer og skulpturer fra mytologien.

Foto: Gisle Oddstad